joi , aprilie 25 2024
Breaking News

Decantoare Vin

Ce trebuie sa stim cand cumparam decantoare vin?

Procesul de decantare a vinurilor poate fi efectuat cu ajutorul unor decantoare vin. Despre aceste accesorii pentru vin vom discuta in randurile de mai jos.

Daca va pasioneaza degustarea vinurilor sau pur si simplu doriti sa faceti cadou un decantor de vin unei persoane dragi, cititi pana la final. Veti descoperi informatii foarte interesante, care va pot ajuta sa achizitionati decantorul potrivit.

Ce sunt si ce rol au aceste decantoare vin?

Decantoarele pentru vin sunt accesorii esentiale pentru a va bucura de gusturile si aromele vinului la maximum.

Ele se folosesc pentru a transfera vinul din sticla originala intr-un alt recipient. Decantoarele sunt extrem de importante deoarece scopul lor este de a aera vinul si de a separa reziduurile solide sau sedimentele.

Functia cea mai importanta a unui astfel de accesoriu pentru vin este aceea de a intensifica gusturile si aromele bauturii. Practic, in urma procesului de decantare a vinului, aceasta bautura va fi mult mai buna pentru degustare.

Alegerea decantoarelor de vin

Exista zeci de stiluri de decantoare vin disponibile. Atata timp cat decantorul creeaza suficienta suprafata pentru a expune vinul la oxigen, va functiona pentru a imbunatati aromele in timp. Acest lucru in cele din urma face ca alegerea unui decantor sa fie o chestiune de preferinta personala.

Cand doriti sa alegeti un decantor pentru vin, indiferent ca il cumparati pentru dvs. sau ca si cadou, trebuie sa tineti cont de cateva detalii importante.

1. Forma decantorului

Forma decantorului este un prim detaliu care conteaza foarte mult cand faceti o astfel de achizitie. Forma acestuia poate varia de la modelul simplu cu pereti dreptunghiulari, la modelul mai complex care poate fi prevazut cu gaturi lungi si curbe.

Decantoare VinForma acestui accesoriu influenteaza modul in care aerul patrunde in vin si influenteaza de asemenea si modul in care acesta curge in pahare. Un decantor care este prevazut cu gat lung si subtire este perfect pentru vinurile mai tinere.

Daca doriti sa folositi un decantor vin care are peretii mai largi, trebuie sa stiti ca acest tip este potrivit pentru vinurile mai mature.

2. Capacitatea decantorului

Un alt factor important de luat in considerare cand faceti o astfel de achizitie este reprezentat de capacitatea decantorului.

Cel mai adesea veti gasi pe piata decantoare vin care au capacitatea cuprinsa intre 750 ml si 1,5 litri. Exista insa si decantoare care au o capacitate mai mare.

3. Materialul decantorului

In mod evident, materialul din care este construit decantorul are o mare imprtanta in ceea ce priveste calitatea si utilitatea acestuia. Exista pe piata decantoare pentru vin din sticla, otel inoxidabil sau cristal.

Cel mai adesea sunt achizitionate cele din sticla si cristal dat fiind faptul ca nu interfereaza cu aromele vinului. Sticla sau chiar si cristalul de inalta calitate sunt ideale dat fiind faptul ca pot sa ofere un plus de eleganta servirii vinului.

4. Curatenie si intretinere

De asemenea, este foarte important sa va asigurati de faptul ca decantorul pe care il alegeti este usor de curatat. Din acest punct de vedere, este indicat sa va orientati spre decantoare care au gatul mai larg intrucat, faciliteaza spalarea si uscarea.

Este foarte important sa va interesati si daca poate fi spalat la masina de spalat vase, sau daca este nevoie sa fie spalat manual.

5. Pretul decantorului

Nu in ultimul rand, cand va orientati spre decantoare vin, trebuie sa tineti cont si de pretul acestor accesorii. Pe piata se gasesc atat decantoare la preturi accesibile oricarui buzunar, cat si decantoare de lux, dar care au preturile pe masura.

Cel mai bine este sa faceti alegerea in functie de necesitati, si care se potriveste bugetului de care dispuneti.

Verifica si

Cabina paza

Cabina paza

Este utila o cabina paza intr-o zona urbana? Chiar daca pare greu de crezut, inca …

Close