Tot ce trebuie sa stiti de la proiectare instalatii HVAC la instalare
Indiferent daca urmeaza sa va fie finalizata noua casa sau locuiti deja in ea, trebuie sa optati pentru proiectare instalatii HVAC. Fireste, trebuie sa faceti acest lucru in cazul in care inca nu ati optat pentru instalarea unui sistem HVAC.
Avand un astfel de sistem instalat in propria locuinta va puteti bucura de confort si de un aer mereu proaspat si curat. Despre sistemul HVAC puteti afla mai multe detalii in randurile care urmeaza.
Este nevoie de o proiectare instalatii HVAC?
In mod evident, daca doriti instalarea unui sistem HVAC, aveti nevoie de o proiectare HVAC. HVAC inseamna incalzire, ventilatie si aer conditionat, si este un sistem care ofera o experienta completa de confort in casa dvs. Un sistem HVAC cuprinde un incalzitor, un aparat de aer conditionat si un sistem de conducte care circula si purifica aerul in intreaga casa.
Este important sa retineti ca incalzitorul si aparatul de aer conditionat nu sunt unul si acelasi echipament. Incalzitorul este in esenta cuptorul interior. Aparatul de aer conditionat este unitatea exterioara. Ambele echipamente functioneaza foarte diferit, dar utilizeaza acelasi sistem de distributie a aerului, care include conducte, filtre, ventilatoare si orificii de ventilatie.
De ce sa cumparati un sistem HVAC nou?
Una dintre cele mai frecvente intrebari ale proprietarilor de case, este daca sa angajeze o companie care se ocupa de servicii de inlocuire a AC sau reparatii AC. Puteti continua sa va folositi sistemul actual inca cativa ani si sa faceti reparatii pe masura, sau ar fi mai inteligent sa va explorati optiunile pentru o unitate nou-nouta?
Nu exista un raspuns usor la intrebare, deoarece fiecare situatie este unica. Deci, cel mai bun mod de a decide este sa contactati o companie care lucreaza cu sisteme HVAC. O asemenea companie poate trimite un tehnician pentru a va examina sistemul.
Tipuri de sisteme HVAC
- Exista patru tipuri principale de sisteme HVAC rezidentiale.
- Sistem split: o unitate pentru incalzire si o unitate pentru racire.
- Sistem hibrid: sistem de inalta eficienta care contine un sistem hibrid de incalzire electrica.
- Sistem fara conducte: un sistem conectat prin tuburi in locul conductelor traditionale.
- Sistem ambalat: un sistem de incalzire si racire combinat intr-o singura unitate.
Care sistem este cel mai bun pentru casa dvs.? Cu siguranta acest lucru depinde in cea mai mare masura de necesitatile dvs. De asemenea, depinde totul si de bugetul pe care il aveti la dispozitie. In momentul in care aveti bugetul nelimitat, aveti posibilitatea de a alege cel mai scump si cel mai performant sistem HVAC.
Atunci cand insa bugetul va este limitat, in mod evident ajungeti in situatia de a face compromisuri. Insa, indiferent de bugetul de care dispuneti si de ceea ce alegeti, cand optati pentru proiectare instalatii HVAC si instalati sistemul aveti beneficii.
In primul rand, aveti parte de un nivel sporit de confort in propria locuinta. Oricat de frig este pe timpul iernii, locuinta dvs. este calduroasa si primitoare. De asemenea, oricat de cald este pe timpul verii, aveti locuinta racoroase. Trebuie doar sa setati temperatura pe care doriti sa o aveti in casa iar sistemul HVAC isi va face treaba.
In plus, sa nu uitam ca aveti o calitate a aerului ireprosabila. Cu un sistem HVAC nu veti mai avea parte de mucegai si de aer statut in locuinta. Veti scapa si de umiditate si veti avea in permanenta doar aer curat si proaspat in casa.