joi , iulie 18 2024
Breaking News

Stomatologie Generala Brasov

Trebuie sa merg la cabinetul de stomatologie generala Brasov pentru dureri dentare?

Unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii merg la stomatologie generala Brasov este reprezentat de durerile dentare. Acestea pot varia, de la dureri usoare care pot fi suportate, la dureri chinuitoare si constante.

Cel mai frecvent motiv din spatele unei dureri de dinti este reprezentat de cariile dentare. Cu toate acestea insa, exista foarte multe alte motive datorita carora apar durerile dentare iar oamenii merg la dentist.

Acest articol va prezinta in continuare motive datorita carora pacientii ajung pe mana medicilor stomatologi.

Motive pentru a merge la cabinetul de Stomatologie Generala Brasov

Exista foarte multe motive care pot provoca durerea dentara pentru care oamenii ajung sa mearga la cabinetul de stomatologie. Va prezentam unele dintre aceste metode in continuare:

1. Abces dentar

Particulele de alimente care se blocheaza intre dinti in timp ce continuati sa mestecati pot duce la probleme grave. Particulele de alimente blocate sunt impinse mai jos in gingii. In timp, devine o cauza a inflamatiei si durerii.

Stomatologie Generala BrasovIn cel mai rau caz, poate deveni un abces de-a lungul liniei gingiilor, care trebuie tratat cat mai repede. Medicul dentist este cel care prescrie tratamentul pentru ca pacientul sa se vindece de abcesul dentar.

2. Dinti rupti sau fracturati

Un alt motiv datorita caruia oamenii pot merge la cabinetul de stomatologie generala Brasov poate fi reprezentat de dintii rupti sau fracturati. In functie de severitatea rupturii dentare, este posibil sa aveti nevoie de un capac dentar, coroana sau un implant.

In ceea ce priveste durabilitatea si eficienta, implanturile dentare tind sa fie o optiune mai buna, deoarece ajuta la inlocuirea si acoperirea unui dinte grav deteriorat.

3. Boli ale gingiilor (Gingivita)

Daca este lasata netratata, gingivita poate evolua catre parodontita, o forma severa de boala a gingiilor care duce la buzunare de spatii infectate care seamana cu abcesul.

Pentru umflarea inconfortabila a gingiilor, luarea unui medicament antiinflamator pentru durere poate ajuta. Medicamentul potrivit pentru tratarea acestei boli a gingiilor va poate fi recomandat de catre medicul stomatolog.

4. Retractia gingiei

Persoanele cu dinti sensibili sufera de recesiune a gingiei, ceea ce face ca smaltul de la linia gingiei sa se uzeze. Astfel, dintele este lipsit de orice invelis, ceea ce il expune la toate elementele.

Prinderea tesuturilor gingivale asupra dintelui devine slabita, ceea ce expune zonele mai intunecate si sensibile ale radacinilor dintelui. Aceasta parte a dintelui este plina de nervi si de aceea apare sensibilitatea. Este diferita de durerea de dinti, dar poate provoca o durere sau o zguduire din cauza consumului de ceva rece/fierbinte sau din cauza unei periute de dinti.

5. Maseaua de minte

Daca molarii dvs. de minte urmeaza sa creasca, durerea dentara care apare si dispare indica faptul ca nu au suficient spatiu pentru a suprafata. S-ar putea ca dintele vecin sa fi fost deja afectat. Acest lucru poate fi vazut doar prin intermediul imaginilor digitale.

Concluzie

Exista suficient de multe motive datorita carora pot aparea durerile dentare. Indiferent daca durerea dentara este usoara sau severa, o vizita la cabinetul de stomatologie generala Brasov reprezinta o necesitate.

In acest sens, este recomandat sa va asigurati ca obtineti toate informatiile utile pentru a alege cel mai potrivit cabinet stomatologic general sau cea mai potrivita clinica dentara. Puteti cere recomandari din partea cunostintelor sau puteti cauta pe internet un cabinet de stomatologie generala.

Close