joi , aprilie 25 2024
Breaking News

Studio Sanpetru

Ar trebui sa ne mutam intr-un studio Sanpetru?

Dupa cum bine stim cu totii, locuintele de tip studio Sanpetru pot reprezenta cea mmai buna solutie pentru persoanele singure care doresc sa se mute intr-o noua locuinta. Multi studenti aleg sa se mute pe timpul facultatii intr-un studio decat sa locuiasca in camin sau in chirie alaturi de alti studenti.

Avantaje Studio Sanpetru

Un studio poate fi locuinta potrivita si pentru cuplurile care doresc sa se mute impreuna. Va prezentam pe scurt cateva motive datorita carora, acest tip de locuinta este potrivit chiar si pentru un cuplu.

1. Un Studio Sanpetru este usor si ieftin de mobilat si intretinut

Este evident ca v-ati cumparat o locuinta de tip studio pentru ca nu aveati bani pentru un apartament cu 2 sau 3 camere.

Cu toate acestea, partea buna este ca nu veti plati prea mult pentru zugravirea sa, operatie pe care o puteti realiza singurm intr-o singura zi. Nici nu aveti nevoie de prea multa mobila.

Un pat (ati putea chiar sa renuntati la el si sa va limitezi la o canapea extensibila), un dulap, masa pentru televizor sau calculator, un scaun si poate un fotoliu este mai mult decat suficient. O masuta si doua scaune pentru luat masa, plus un dulap pot fi un lux, dar totusi un lux necesar.

2. Veti avea costuri mai mici cu intretinerea si utilitatile

Aveti doar 3 calorifere in casa. In bucatarie, baie si camera care este si living si dormitor (indeplinested . Probabil ca cel din baie il veti tine mai inchis. Astfel, puteti economisi la factura de incalzire.

3. Un studio poate avea un aer boem

O locuinta de tip studio care este amenajata minimalist cu gust, cu eventual carti diferite stivuite intr-un colt al camerei, direct pe podea, plus cateva sticle de vin intr-un suport de lemn, s-ar putea sa para un apartament mic si confortabil, ideal pentru un artist, scriitor. De ce nu, un fotograf, cu un stil de viata boem.

4. Adesea situat convenabil

De cele mai multe ori, spatiile de studio se afla in locatii convenabile, cu legaturi bune cu cele mai importante facilitati. Probabil ca veti gasi unul langa biroul unde lucrati sau nu prea departe de facultatea pe care o urmati, ceea ce face naveta dus si inapoi usor de gestionat.

5. Multe studiouri vin cu caracteristici unice

Multe garsoniere vin adesea cu caracteristici unice pe care probabil nu le veti gasi in apartamentele cu doua dormitoare. Nu este neobisnuit sa gasiti un spatiu de studio cu un zid fermecator de caramida sau tavane expuse, care creeaza un sentiment ciudat de stil.

6. Multitasking-ul este mai usor intr-o locuinta de tip studio

Cand locuiesti intr-un spatiu de studio, este mai usor sa faci mai multe lucruri deodata. Va puteti curata simultan intregul apartament in timp ce va uitati la emisiunea TV preferata sau va puteti pregati o masa si va puteti ajunge din urma cu familia si prietenii in timp ce se afla in zona de sufragerie.

Exista o multime de alte avantaje care ar putea fi aduse in discutie referitor la avantajele in momentul in care ne referim la un studio Sanpetru. Exista insa si posibile dezavantaje, iar cateva dintre ele sunt facute cunoscute in randurile de mai jos.

Dezavantajele unei locuinte de tio studio

Primul si cel mai evident dezavantaj este ca studioul are un spatiu limitat si adesea insuficient. Daca aveti multe haine sau sunteti genul de persoana care se simte sufocat de spatiul inghesuit, daca sunteti mai mult de doua persoane care trebuie sa locuiasca impreuna sau daca aveti vizitatori, prieteni care stau peste noapte la dvs., evident ca o locuinta de tip studio nu este o solutie buna.

Close